Azért készítettem a Jó tanácsok babalánchoz c. oldalt, hogy kisgyermekének a megfelelő csillagjegyes babaláncot tudjam elkészíteni.Olyat, amelyet biztonságosan és sokáig viselhet. A legkritikusabb kérdés a megfelelő hosszúság.

Méretválasztás

A babalánc hosszúságának kiválasztásához elegendő egy madzag és egy mérőszalag. Ne a baba nyakát mérje le, hanem azt, hogy meddig érjen le neki a lánc. Ha a lánc túl hosszú, akkor balesetveszélyes lehet, beleakadhat a baba keze, ha pedig túl rövid, akkor kényelmetlen a baba számára. A nagyobb biztonság érdekében a babalánc egy-egy szeméhez 4-5 csomót rakok szorosan egymásra, ezért előfordulhat, hogy ha a baba húzgálja a láncot, a csomók elmozdulnak, a lánc pedig picit megnyúlik. Ez maximum 0,5 – 1 cm lehet.

A megfelelő hosszúság kiválasztásánál az is szempont, hogy a baba ne tudja a szájába venni, rágcsálni. A borostyán nem jól tűri a fizikai behatásokat, elpattanhat. A csillagjegyhez választott kristályok sokkal keményebbek, tartósabbak, így a babalánc rágcsálását az éppen kibújt fogacskák bánhatják.

Jó tanácsok babalánchozEgyéb jó tanácsok

Sajnos a láncok nem örök életűek, és a lánchoz használt cérna 1-2 év alatt elszakadhat. A lánc élettartamát megnövelheti, ha fürdetéskor leveszi a babáról.

A babalánc nem játékszer. Gyermeke a babaláncot csak felügyelet mellett viselje! Az a legbiztosabb, ha alváskor sem viseli.

Az általam rendelésre készített, a gyermek csillagjegyének megfelelő borostyán-kristály babaláncokról itt olvashat.