AtomA kristálygyógyászat azon az elképzelésen alapul, hogy minden élő és élettelen szervezet, illetve anyag hat egymásra. Minden anyag – legyen az szerves vagy szervetlen, folyékony, szilárd vagy gáz halmazállapotú – atomokból épül fel, és az atomokban elektronok keringenek az atommag körül, rezegnek egy meghatározott hullámhosszon. Az emberi test is atomokból épül fel. A táplálékból és vízből vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat von ki és tárol. Két anyag akkor hat egymásra, ha rezgésük hullámhossza azonos, vagy egyik a másiknak egész-számú többszöröse. A kristálygyógyászat hívei szerint az ásványok azért hathatnak az emberi testre, mert abban ugyanolyan rezgésű anyagokat találnak, mint amilyenből maguk is felépültek.

Kristálygyógyászat a gyakorlatban

Továbbvezetve a gondolatmenetet: a szervezet betegségei energiahiány vagy néha többlet formájában jelentkeznek. Az elképzelések szerint a kristályok az energiakiegyenlítődést segítik, így támogatva a szervezet öngyógyító folyamatait. A kristálygyógyászok minden esetben felhívják a figyelmet arra, hogy a kristályok alkalmazása nem helyettesítheti az orvosi kezelést!

Elterjedt az a nézet, miszerint a kristályok gyógyító erejüket akkor tudják a legintenzívebben kifejteni, ha a páciens a nap nagy részében magánál tartja őket. Az ékszer ennek legszebb és legegyszerűbb formája. Ráadásul több kristály hatását egyesítve, az egyéniségével összhangban viselheti őket.

További érdekes cikkek:

A kristálygygyógyászat alapjaA kristályoknak tulajdonított gyógyhatásokról itt olvashat >> A Gyógyító kövek c. oldalon a gyógyító kövek közül csupán a 30 legismertebbet emeltem ki. A leírások többségéhez Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa és Judy Hall: Kristálybiblia c. könyvét használtam.

Ha szeretné megismerni a kristálygyógyászat történetét, akkor kattintson ide >> Sok érdekességről, történelmi tényról, mondáról és hiedelemről olvashat.