A csakrákMi a csakra?

A tantrizmus és a tantrikus buddhizmus szerint a csakrák energiaközpontok. Ezeken keresztül a test energiát vesz fel a környezetéből (az óramutató járásával megegyező irányban forog), és ad le, ha az ellenkező irányban mozog. A csakra szó ezt a forgást, örvénylést fejezi ki, hiszen ennek a szankrit eredetű szónak a jelentése: kerék.

Úgy tartják, hogy a csakrák nem a fizikai, hanem az éteri test részei.

A csakrákat a főbb érzékszerveinkkel nem érzékelhetjük, ám vannak olyan „tisztánlátók”, akik képesek az aurát (a testet körülvevő energiamező) és a csakrákat „látni”, azok működését figyelemmel kísérni.

Különböző spirituális tanok eltérő számú csakráról szólnak, de az általánosságban elfogadott szám a 7, amelyek a legfőbb csakrákat jelölik.

Hogy működnek a csakrák?

A hinduizmus szerint 7 fő csakra van, amelyeket csatorna (nadi) köt össze egymással az életerő (prána) továbbítása céljából. Ez az életerő működteti a test szerveit. Ha kibillenés van, ha valamelyik csakra nem működik megfelelően (pl. nem vesz fel elég energiát a környezetből, illetve mindig csak lead), a csakrákhoz tartozó szervek sem működnek megfelelően.

Mivel lehet segíteni a működésüket?

A kristálygyógyászatban a kezelések során az aurában vagy közvetlenül a testen helyezik el az adott területre, terápiás céllal alkalmazott kristályokat. A gyógyító kövekről azt tartják, hogy a tartós eredmény elérése érdekében célszerű az aurában tartani őket. Ennek legegyszerűbb módja, ha ékszerként viseljük őket. A csakra ékszerek mindazon kristályokat tartalmazzák, amelyek a hagyományok szerint segíthetik a csakrák harmónikus működését.

Válogasson kedvére a csakra ékszereim közül!