Ezeken az oldalakon Ezotéria néven leginkább a kristálygyógyászattal foglalkozom. Ez nem egy egzakt tudomány, hiszen a hagyományokon, a “lecsatornázott” információkon és a személyes tapasztalásokon alapul. Tudomásom szerint a kristályoknak az emberi szervezetre gyakorolt hatását műszeres vizsgálatokkal még nem támasztották alá.

Megismerkedtem a drágakő-tudománnyal, és azóta magam is végzek műszeres drágakőmeghatározást. Ennek ellenére vagy épp ezért számos kristálygyógyászati tanfolyamot is elvégeztem. Ezeken a képzéseken magam is megtapasztaltam azt a fajta energiaáramlást, amely a kristályok és a testünk között kialakul. Nem vagyok kristályterepauta, de hiszem és vallom, hogy a kristályok, azaz a gyógyító kövek rendelkeznek pozitív hatással. Minden vásárlómat arra bíztatom, hogy “érezzen rá”, melyik kristályra van szüksége. Elképzelhető, hogy mindig másra. Egyáltalán nem véletlen az, ha egy kristály felkelti az érdeklődését, ha megtetszik. A “vonzás törvénye” így működik.

Miről olvashat itt?

A következő oldalakon igyekszem bővebb betekintést adni a csakrák működésébe, valamint a kristálygyógyászatba, és eloszlatni néhány tévhitet. Külön oldalt szenteltem a kristályok hatásainak. A kristályok leírásában szereplő információk megfigyelésen alapulnak, és itt szeretném hangsúlyozni, hogy a kristályok, valamint az azokból készült ékszerek és tárgyak használata nem helyettesíti az orvosi kezelést. A 39 kristály hatását Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa c. könyve alapján állítottam össze még 2012-ben.

Meg kell jegyeznem, hogy én magam Judy Hall Kristálybibliáját forgatom azóta, hogy 2013-ban volt szerencsém részt venni Judy Hall egyik workshopján. Csodálatos embert ismertem meg a személyében, aki a kristályok hatásával kapcsolatban óriási tudással rendelkezik. Mind a mai napig alkalmazom az általa mutatott gyakorlatokat. Egyébként a két kristályterepauta által az alap kristályokra (amelykről én is írok a Gyógyító kövek oldalon) meghatározott hatások nagyon hasonlóak, de Judy Hall munkássága sokkal bővebb, sokkal több kristályra terjed ki.

Judy Hall-lal, a Kristálybiblia írójával
Judy Hall-lal, a Kristálybiblia írójával

A csakrák

A csakrák
Mi a csakra? A tantrizmus és a tantrikus buddhizmus szerint a csakrák energiaközpontok. Ezeken keresztül a test...

Olvasson tovább

A kristálygyógyászat története

A kristálygyógyászat története
A kristálygyógyászat története - a kezdetek A történet az ősidőkre nyúlik vissza. Spirituális források a...

Olvasson tovább

A kristálygyógyászat alapja

A kristálygyógyászat alapja
A kristálygyógyászat azon az elképzelésen alapul, hogy minden élő és élettelen szervezet, illetve anyag hat egymásra. Minden...

Olvasson tovább

Gyógyító kövek

Gyógyító kövek
Gyógyító kövek az elnevezése azoknak az ásványoknak, amelyeknek a kristálygyógyászat - a hagyományok és a...

Olvasson tovább